Kerstconcert Beesd 2016

18 december 2016
   

Het traditionele Kerstconcert Beesd ten bate van de restauratiefondsen van de Protestantse- en Katholieke kerken in Beesd, was heel geslaagd.

Het was al weer de 18de keer dat dit concert georganiseerd werd. Dus ook tijd voor vernieuwing. Daarom was er dit jaar voor een andere opzet gekozen. Twee koren uit Beesd, "Bloesem" en "Hoogtevrees", Irna van Beest als soliste en de plaatselijke harmonie "Concordia" hadden in overleg met elkaar het programma samengesteld. Een en ander onder de creatieve leiding van Theo Bindels, dirigent van "Concordia". Een zeer gevarieerd en succesvol programma was het resultaat.

Tijdens het openingsnummer door alle deelnemers kwamen de koren met kaarsen de kerk in gelopen. Daarna speelden de harmonie en beide koren elk enkele nummers uit eigen repertoire. De traditionele samenzang mocht natuurlijk niet ontbreken, maar nieuw was, dat een aantal van de liederen nu door de harmonie of een sectie daarvan begeleid werden. Irna van Beest vertolkte twee prachtige liederen, het Zweedse winterlied "Koppangen" en het inmiddels heel bekende "Mag ik dan bij jou". Ook de klassieke muziek had een plaatsje in het progamma. Zo was er o.a. een hele subtiele vertolking van "de Herfst" en "de Lente" van Vivaldi, door de houtblazers van de harmonie. Met lichtbeelden op de beamer van kerk werd het openingsnummer "The polar express" nog eens visueel ondersteund.

Nadat de koren, dirigenten en sponsoren bedankt waren, werd het concert afgesloten met een gezamenlijk optreden van de koren en de harmonie met een swingende versie van "Feliz Navidad". Terecht werden de deelnemers, door de nagenoeg "uitverkochte kerk", met een staande ovatie beloond voor hun prachtige optreden. Ze hadden hun Glühweintje of warme chocolademelk, die na afloop nog werd aangeboden, meer dan verdiend.

Het concert vond plaats in de prachtig voor deze gelegenheid versierde Sint Pieterskerk. De versiering bestond uit heel veel lichtjes afgewisseld met appels en peren, die de bezoekers van het concert als aandenken mee naar huis mochten nemen.